Pakkausten kierrätys

Kaikki Muksu-tuotteiden kartonkipakkaukset voidaan kierrättää.

Kartonkipakkaukset Lasipakkaukset
1. Huuhtele tyhjät kartonkipakkaukset tarvittaessa. 1. Poista purkeista metallikannet. Paperietikettejä ei tarvitse poistaa.
2. Litistä pakkaukset ja pakkaa sisäkkäin. 2. Huuhtele purkit.
3. Vie lähimpään keräyskartongin keräyspisteeseen. 3. Vie lasipurkit keräyslasiastiaan ja metallikannet metallipakkausten keräyspisteeseen.
4. Tietoja keräyspisteiden sijainnista www.kierratys.info. 4. Lisätietoja keräyspisteistä www.kierratys.info.

 

Käyttövalmiit Muksu-vellit, -puurot, -kiisselit ja maitojuoma pakataan Tetra Pakin aseptisiin kartonkipakkauksiin. Aseptisessa pakkaamisessa steriloitu pakkaus täytetään puhtaalla elintarvikkeella hygieenisessä ympäristössä. Näin estetään bakteerien pääsy tuotteeseen ja varmistetaan tuotteiden laadun säilyminen ilman säilöntäaineita myös huoneenlämmössä.

Aseptiset kartonkipakkaukset on valmistettu kartongista, polyeteenimuovista ja alumiinista, ja ne ovat turvallisia, helppokäyttöisiä ja ympäristöystävällisiä. Pakkausten sisäpinnan ohut alumiinikerros takaa tuotteen aistinvaraisen ja ravitsemuksellisen laadun säilymisen, sillä esimerkiksi osa vitamiineista tuhoutuu helposti valon vaikutuksesta. Polyeteeni puolestaan suojaa tuotetta bakteereilta ja kosteudelta ja on materiaaleista ainoa, joka on suoraan kosketuksissa sisällön kanssa.

Kartonkipakkauksen matka munakennoksi

Kaikki Tutteli- ja Muksu-tuotteiden kartonkipakkaukset voidaan kierrättää. Palauta litistetyt ja tarvittaessa huuhdellut tyhjät pakkaukset lähimpään keräyskartongin keräyspisteeseen. Muovikansia ei tarvitse poistaa. Keräyskartonki tarkoittaa seosta, johon kelpaavat kaikki paperi-, kartonki- ja aaltopahvipakkaukset. Niitä ovat myös maito- ja mehutölkit, muro- ja keksipaketit, paperipussit, talouspaperihylsyt, puhdistetut, paperipohjaiset kerta-astiat sekä aaltopahvipakkaukset.

Keräyssäiliön tyhjentämisen jälkeen pakkaukset päätyvät lajittelulaitokselle, missä ne paalataan. Valmiit paalit kuljetetaan kierrätyslaitokseen, jossa kartonki pestään irti pakkausten muovi- ja alumiiniosista. Kartongista valmistetaan mm. paperi- ja kangaspakoissa tarvittavia hylsyjä, paperikasseja, munakennoja ja erilaisia pahveja. Pakkauksen sisältämä muovi muutetaan energiaksi ja alumiinikerros otetaan talteen uusiokäyttöä varten.

Kierrättämisen ideana on käyttää pakkausmateriaalit uusien tuotteiden raaka-aineina tai energiaksi. Kierrättäminen säästää luontoa ja vähentää jätteen määrää.

Tiesitkö tämän:

Miljoonan tyhjän aseptisen kartonkipakkauksen kuljettamiseen ei tarvita edes kahta kuorma-autoa, mutta miljoonan pullon kuljettamiseen kuorma-autoja tarvitaan yli 50. Kartonkipakkausten materiaali kuljetetaan tuotteen valmistuspaikkaan tilaa säästävinä rullina.

Lisätietoja kartonkipakkauksista www.tetrapak.fi ja www.tetrapak-ymparisto.fi.