Päärynäsose

5–6 makuannosta –

  • 3–4 päärynää
  • vettä
  • 1 rkl päärynätäysmehua

Pese ja kuori päärynät huolellisesti. Poista hedelmistä siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi.

Keitä pieni määrä (½–1 dl) vettä ja lisää päärynälohkot kattilaan, kun vesi alkaa kiehua. Keitä pehmeiksi (noin 5 minuuttia).

Varmista keitettyjen päärynäpalojen kypsyys haarukalla kokeilemalla ja soseuta ne esimerkiksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon päärynätäysmehua.

Säilytä sose jääkaapissa kannellisessa astiassa. Käytä sose noin vuorokauden sisällä valmistuksesta.

Vinkki: Voit halutessasi valmistaa sosetta myös isomman määrän kerrallaan ja pakastaa siitä osan. Pakasta sose sopivan kokoisissa kerta-annoksissa esimerkiksi pakastusrasioissa tai -pusseissa. Käytä sose mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

Seuraava artikkeli