Onko Muksu-tuotteisiin lisätty C-vitamiinia?

C-vitamiinia on lisätty velleihin, puuroihin, hedelmäsoseisiin, jogurttivalmisteisiin ja maitojuomaan.

C-vitamiinista voidaan käyttää ainesosaluettelossa myös nimitystä askorbiinihappo.

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joka mm. edistää kasvua ja suojaa soluja hapettumiselta (antioksidantti) sekä tehostaa raudan imeytymistä ravinnosta. Sitä tarvitaan myös sidekudoksen ja hormonien muodostukseen sekä vastustuskyvyn ylläpitämiseen. C-vitamiinia on runsaasti marjoissa, hedelmissä ja kasviksissa. Helposti hapettuvana yhdisteenä C-vitamiini kuitenkin hajoaa luontaisesti säilytyksen aikana. Siksi Muksu-tuotteisiin lisätään C-vitamiinia ravitsemuksellisista syistä. Lisäyksellä varmistetaan tämän lapselle tärkeän ravintoaineen määrän säilyminen riittävänä säilytyksen ajan.

C-vitamiinia voidaan lisätä myös laadun säilymisen varmistamiseksi. Tuotteen happamuutta säätelemällä huolehditaan tuotteiden korkean aistinvaraisen laadun, kuten moitteettomien maku- ja väriominaisuuksien, säilymisestä. Siten C-vitamiinia voidaan käyttää myös happamuudensäätöaineena. C-vitamiinin lisääminen lastenruokiin on turvallista ja sallittua.