4 annosta –

  • 5–6 pientä omenaa
  • 2 rkl omenatäysmehua

Pese omenat huolellisesti. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa lohkoiksi.

Keitä pieni määrä (noin ½–1 dl) vettä. Lisää omenalohkot kiehuvaan veteen ja keitä ne pehmeiksi (noin 5 minuuttia).

Varmista omenapalojen kypsyys haarukalla kokeilemalla ja soseuta keitetyt omenalohkot esimerkiksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon omenatäysmehua.

Säilytä sose jääkaapissa kannellisessa astiassa. Käytä sose noin vuorokauden sisällä valmistuksesta.

Vinkki: Voit halutessasi valmistaa sosetta myös isomman määrän kerrallaan ja pakastaa siitä osan. Pakasta sose sopivan kokoisissa kerta-annoksissa esimerkiksi pakastusrasioissa tai -pusseissa. Käytä sose mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

Seuraava artikkeli