Mitä tarkoittaa lastenruokalaatuisuus?

Muksu tarjoaa turvallista ruokaa lapsellesi.

Tiesitkö, että lastenruoat ovat valvotuimpia elintarvikkeita kaupan hyllyllä?

Lainsäädäntö asettaa lastenruoalle muita elintarvikkeita tiukemmat vaatimukset turvallisuudesta, puhtaudesta ja vierasainepitoisuuksista. Näitä vaatimuksia lastenruokia valmistavien yritysten tulee noudattaa ja tuotteet ovat viranomaisten tarkan valvonnan alla. Vaatimukset ovat tiukemmat kuin tavanomaisilla ja luomuelintarvikkeilla.

Huolellinen omavalvonta alkaa jo kasvupaikan ja viljelymenetelmien valinnasta sekä korjatun sadon laadun varmistamisesta ja jatkuu läpi valmistuksen aina valmiiseen tuotteeseen. Yrityksen omavalvonnan lisäksi lastenruokia valvovat viranomaisista esim. tulli ja kunnalliset elintarvikevalvontaviranomaiset Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ohjauksessa.

Tiukat laatuvaatimukset koskevat kaikkia lastenruokia alkuperämaasta, tuotantotavasta ja tuotteet valmistavan tuotantolaitoksen sijainnista riippumatta.

 

Muksu-tuotteiden valmistusaineet valitaan pienen kasvavan lapsen tarpeet huomioiden. Tämä vaatii meiltä tietoa, taitoa ja kokemusta.

Muksu-tuotteiden raaka-aineita kasvattavat omat, tutut sopimusviljelijämme. Tilat sijaitsevat siellä, missä ovat parhaat kasvuolosuhteet ja puhdas maaperä.

Muksu-tuotteissa käytetyt valmistusaineet ovat jäljitettävissä tilalle tai viljelypalstalle asti.

Testaamme ja tarkistamme Muksu-tuotteissa käytetyt valmistusaineet ja itse tuotteet useaan kertaan ennen valmistusta, sen aikana ja jälkeen parhaan laadun takaamiseksi.

Mistä on Muksu-tuotteet tehty?

  • Vain ensiluokkaisista ja tarkoin valituista valmistusaineista, mikä takaa herkullisen maun ja ravitsevuuden.
  • Maukkaista resepteistä, jotka on kehitetty omassa koekeittiössämme.
  • Muksu-tuotteet eivät sisällä keinotekoisia väri-, maku-, tuoksu- tai makeutusaineita. Voit luottavaisin mielin tarjota Muksu-ruokaa lapsellesi.