Millainen tuote on Muksu Maitojuoma PLUS?

Muksu Maitojuoma PLUS on ensisijaisesti leikki-ikäisille tarkoitettu ruoka- ja välipalajuoma, vaikka se soveltuukin maitovalmisteiden käytön totutteluun jo 10 kuukauden iästä alkaen.

Tuote sisältää monipuolisesti lapsen tarvitsemia vitamiineja ja kivennäisaineita kuten rautaa, ainoastaan pehmeää kasvirasvaa sekä vähemmän proteiinia ja natriumia kuin maidossa yleensä. Lisäksi Muksu Maitojuomaan on lisätty Nutrician ainutlaatuista patentoitua oligosakkaridiseosta, galakto- ja frukto-oligosakkarideja (GOS-FOS). Tuote on suunniteltu vastaamaan leikki-ikäisten ravitsemuksellisia tarpeita ja sen koostumuksessa on huomioitu suomalaiset ravitsemussuositukset leikki-ikäisille lapsille.

Maitojuoman käyttö pehmentää siirtymistä äidinmaidosta, äidinmaidonkorvikkeesta tai vieroitusvalmisteesta tavalliseen lehmänmaitoon, joka eroaa merkittävästi koostumukseltaan edellisistä. Maitojuoma soveltuu maidon tapaan päivittäiseksi ruokajuomaksi aterioille ja välipaloille. Sen päivittäiseksi käyttömääräksi suositellaan 5-6 desilitraa osana monipuolista ruokavaliota. Muksu Maitojuomaa voidaan käyttää myös ruoanvalmistuksessa, mutta liian korkeissa (yli 70 astetta)valmistuslämpötiloissa maitojuoman rakenne hajoaa eli juoma heroittuu. Maitojuomaa voidaan lisätä ruokiin kuten puuroihin myös vasta valmistuksen loppuvaiheessa kun ruokaa ei enää keitetä ja sen lämpötila on jo hieman laskenut.