Mehevä tofu–kasvispata

4 annosta

  • 2 porkkanaa
  • 3 keskikokoista perunaa tai 1 iso bataatti (n. 200 g)
  • noin 20 cm pala purjoa
  • 1 pieni kesäkurpitsa (n. 200 g)
  • 1 parsakaali (n. 250–300 g)
  • 3 dl vettä
  • 1 prk Muksu Suvihedelmät -hedelmäsosetta
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • (¼ tl suolaa)
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • silputtua basilikaa ja ruohosipulia

Pese ja kuori huolellisesti porkkanat ja perunat. Paloittele ne veitsellä noin 3 cm kuutioiksi. Halkaise purjopala ja huuhtele se hyvin lehtien välistä lämpimällä vedellä. Viipaloi purjo ohuiksi siivuiksi. Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se veitsellä paloiksi. Leikkaa parsakaalin varsiosa irti kukinto-osasta ja kuori sekä pilko varsi ohuiksi viipaleiksi. Revi kukinnot pienemmiksi.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sitten sekaan porkkana- ja perunapalat sekä purjosuikaleet. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan kesäkurpitsa ja parsakaalin varret. Jatka keittämistä vielä 5 minuuttia. Laita kattilaan lopuksi parsakaalin kukinnot ja keitä kasviksia vielä muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä. (Tarkista haarukalla.)

Jos haluat, voit tässä vaiheessa poimia keitoksesta erilleen kiinteään ruokaan totuttelevalle lapselle sopivia kasviksia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Ohenna sose keitinliemellä tai lapsen käyttämällä maidolla juuri ennen tarjoilua.

Kuutioi tofu. Sekoita sitten kattilassa olevien kasvisten joukkoon hedelmäsose, tofu ja mausteet. Kuumenna seos ja nosta tarjolle.

Vinkki: Mausta halutessasi omaa annostasi lisää, esimerkiksi itämaisilla mausteilla (kuten inkiväärillä ja soijakastikkeella).

Vinkki: Voit käyttää omaan ja yli vuoden ikäisen lapsen annokseen myös kylmäsavustettua tai marinoitua tofua.