Maissipihvit

Luontaisesti gluteeniton.

8–10 kpl.

  • 1 pss (200 g) pakastettua maissia
  • 1 dl Muksu Porkkana-perunamuusia
  • ½ dl Muksu Riisipuurojauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ maustemitallista jauhettua pippuria
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 kananmuna

Keitä noin 1 dl vettä. Lisää maissi kiehuvaan veteen ja keitä ilman suolaa noin 3–4 minuuttia.

Survo kypsiä maissinjyviä haarukalla hiukan pienemmiksi. Sekoita maissin joukkoon Muksu Porkkana-perunamuusi sekä Muksu Riisipuurojauhe. Mausta pippurilla ja rakuunalla sekä lisää lopuksi muna. Sekoita tasaiseksi.

Sipaise (mielellään pinnoitetun) lettupannun syvennykset öljyllä ja kuumenna pannu. Nosta noin reilu ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen syvennykseen ja paista pihvit melko miedolla lämmöllä kullanruskeiksi molemmilta puolilta.

Vinkki: Tarjoa maissipihvit lämpiminä esimerkiksi porkkanaraasteen ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Vinkki: Voit korvata osan maissista raastetulla kesäkurpitsalla.

Vinkki: Pihvit maistuvat myös isommille muksuille. Tällöin voit tarvittaessa lisätä taikinan joukkoon myös pienen ripauksen suolaa.

Seuraava artikkeli