Kirjolohilaatikko

4–5 annosta

  • 1 pussi (500 g) peruna–sipulisekoitusta (pakaste)
  • 300 g kirjolohifileetä tai marinoimattomia lohisuikaleita
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl lapsen käyttämää maitoa
  • nippu tuoretta tilliä

Viipaloi kala sopivan kokoisiksi paloiksi. Silppua tilli saksilla (esimerkiksi juomalasissa). Voitele paistovuoka kasvimargariinilla.

Levitä peruna–sipulisekoitus, viipaleiksi leikattu kala ja ¾ dl tillisilppua kerroksittain voideltuun vuokaan. (Jätä osa tillistä koristeeksi.)

Sekoita munat ja maito kulhossa. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan. Paista 200 asteessa noin 1 tunti, eli kunnes laatikko on hyytynyt. Koristele valmiin laatikon pinta lopulla tillisipulla.

Vinkki: Tarjoile esimerkiksi porkkanaraasteen tai vihersalaatin kera.

Vinkki: Voit lisätä mausteeksi hieman sitruunamehua ja pippuria tai valkopippuria. Suolan ja muita mausteita voivat muut perheenjäsenet lisätä annokseensa pöydässä, kukin makunsa mukaan.

Seuraava artikkeli