4 annosta

  • 250 g nuudeleita
  • 3 porkkanaa
  • (2 varhaissipulia varsineen)
  • 2 tl kasviöljyä
  • 300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
  • 2–3 dl herneitä tai paloiteltuja sokeriherneenpalkoja

Kastike:

  • 1 prk (125 g) Muksu Hedelmäseiska -hedelmäsosetta
  • ½ dl vettä
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • (silputtua persiljaa)

Pehmennä nuudelit keitetyssä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä pienille lapsille tarjottavaan wokkiin mieluiten suolattomia lasi- tai riisinuudeleita.

Pese porkkanat puhtaiksi, kuori ja viipaloi ne. Jos käytät sipulia, silppua ne varsineen. Pilko sokeriherneenpalot.

Kuumenna kasviöljy wokissa tai tilavassa pannussa ja ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljyssä. Sekoita joukkoon porkkanat (ja sipulit). Jatka paistamista pari minuuttia. Sekoita joukkoon herneet tai herneenpalkopalat. Kääntele minuutin tai parin verran.

Sekoita Muksu Hedelmäseiska -hedelmäsose, vesi ja pippuri keskenään ja kaada seos pannulle. Anna lämmetä kiehumispisteeseen. Valuta nuudelit ja sekoita ne kevyesti nostellen kasvisseoksen joukkoon. Ripottele pinnalle (esim. saksilla) silputtua persiljaa.

Vinkki: Kesäwok maistuu koko perheelle. Laita pöytään myös makeaa chilikastiketta sekä soijakastiketta, joilla vähän isommat syöjät voivat tarvittaessa maustaa ruokaansa.

Vinkki: Wokki sopii tarjottavaksi myös riisin kera.