Keltainen kalakeitto

3–4 annosta

  • 2 keskikokoista bataattia (n.200 g)
  • puolikas kukkakaali (n.200 g)
  • 6–8 dl vettä
  • 1 pss pakastemaissia (200 g)
  • 300 g kirjolohta tai muuta kalaa (fileenä tai marinoimattomina suikaleina)
  • (2 rkl silputtua tuoretta tilliä tai 1 tl kuivattua tilliä tai timjamia)

Kuori bataatti ja leikkaa se veitsellä pieniksi kuutioiksi. Paloittele myös kukkakaali. Suikaloi kala saksilla tai veitsellä.

Laita vesi kiehumaan. Lisää bataattipalat kattilaan, kun vesi alkaa kiehua. Keitä kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää kattilaan kukkakaalipalat ja jatka kypsennystä noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan jäiset maissit ja suikaloitu, ruodoton kala. Hauduta keittoa noin 10 minuuttia kunnes raaka-aineet ovat kypsyneet. (Tarkista haarukalla.) Mausta keitto halutessasi tillillä tai timjamilla.

Jos keittoa tarjoillaan pienelle syöjälle, voit soseuttaa keittoainekset esimerkiksi sauvasekoittimella. Keittoa voi tarvittaessa ohentaa keitinliemellä. Tarjoa keitto isommille lapsille ja aikuisille maustetahnan* kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi vaihtaa kalan esimerkiksi broilerinlihaan tai tarjota keiton kasviskeittona ilman kala- tai lihalisäystä.

Vinkki: Voit jatkaa tai muuntaa keittoa sekoittamalla sen joukkoon purkillisen Muksu Porkkana-perunamuusia tai Muksu Neljän viljan velliä.

Seuraava artikkeli