Kartonkipakkauksen edut – tiesitkö tämän?

Turvallinen pakkaus

Käyttövalmiit Muksu-tuotteet pakataan aseptisesti Tetra Pakin Tetra Brik- ja Tetra Edge -kartonkipakkauksiin. Aseptisessa pakkaamisessa steriloitu pakkaus täytetään puhtaalla elintarvikkeella hygieenisessä ympäristössä. Näin estetään bakteerien pääsy tuotteeseen ja varmistetaan tuotteiden säilyminen ilman säilöntäaineita huoneenlämmössä.

Tetra Brik ja Tetra Edge-pakkaukset on valmistettu kartongista, polyeteenimuovista ja alumiinista, ja ne ovat tutkitusti turvallisia käyttää lastenruokien pakkausmateriaalina. Pakkausten sisäpinnan ohut alumiinikerros takaa tuotteen aistinvaraisen ja ravitsemuksellisen laadun säilymisen, sillä esimerkiksi osa vitamiineista tuhoutuu helposti valon vaikutuksesta. Polyeteeni puolestaan suojaa tuotetta bakteereilta ja kosteudelta ja on materiaaleista ainoa, joka on suoraan kosketuksissa sisällön kanssa. Alumiini- ja polyeteenikerrokset erotetaan kartonkikuidusta kierrätysprosessissa.

Kartonkipakkausten kierrättäminen

Sekä käyttövalmiiden että jauhemaisten Muksu-tuotteiden kartonkipakkaukset soveltuvat suomalaiseen kierrätysjärjestelmään, ja ne voidaan kierrättää sataprosenttisesti. Tyhjät pakkaukset voi palauttaa lähimpään keräyskartongin keräyspisteeseen. Keräyskartonki tarkoittaa seosta, johon kelpaavat kaikki paperi-, kartonki- ja aaltopahvipakkaukset. Niitä ovat maito- ja mehutölkit, muro- ja keksipaketit, paperipussit, talouspaperihylsyt, puhdistetut, paperipohjaiset kertakäyttöastiat sekä aaltopahvipakkaukset.

Lisätietoja keräyspisteiden sijainnista löydät osoitteesta www.kierratys.info.

Miten hävitän Muksu-tuotteiden kartonkipakkaukset käytön jälkeen?

Tyhjennä pakkaus ja huuhtele nestemäisiä tuotteita sisältänyt pakkaus vedellä. Litistä pakkaus ja palauta se lähimpään keräyskartongin keräyspisteeseen. Älä laita mukaan likaisia pakkauksia. Ellei pakkauksen kierrättäminen ole mahdollista, pakkauksen voi myös polttaa.

Mitä tapahtuu kierrätykseen viedylle kartonkipakkaukselle?

Kierrätettävistä kartonkipakkauksista valmistetaan mm. paperi- ja kangaspakoissa tarvittavia hylsyjä, paperikasseja, munakennoja ja erilaisia pahveja. Pakkauksen sisältämä muovi muutetaan energiaksi ja alumiinikerros otetaan talteen uusiokäyttöä varten. Lisätietoja kartonkipakkauksista www.tetrapak.fi.

Miten kierrätän Muksu-tuotteiden lasipurkit?

Poista lasipurkeista ensin metallikannet. Paperietikettejä ei tarvitse poistaa. Vie sitten tyhjät, huuhdellut purkit lasinkeräyspisteeseen ja metallikannet metallipakkausten keräilypisteeseen.

Lisätietoja kierrätyksestä www.kierratys.info.