4–5 annosta

  • 1 iso porkkana
  • 4 keskikokoista perunaa
  • 50 g purjoa (n. 10 cm pituinen pätkä)
  • pala juuriselleriä (n. 50 g)
  • ½ l vettä
  • 250 g valmiiksi kuutioitua pakastekalaa (esim. lohi tai sei)
  • 3 dl lapsen käyttämää maitoa
  • 1 prk (208 g) Muksu Moniviljavelliä
  • ½ dl tilliä hienonnettuna

Pese ja kuori porkkana ja perunat huolellisesti. Pilko ne kuutioiksi. Huuhtele purjo huolellisesti lämpimällä vedellä ja silppua se veitsellä pieniksi siivuiksi. Kuori selleri, pese ja pilko se kuutioiksi.

Keitä vesi ja lisää juurekset ja purjo kattilaan, kun vesi alkaa kiehua. Keitä kasvikset lähes kypsiksi. (Kokeile haarukalla.) Lisää pakastekalakuutiot ja keitä noin 5 min, kunnes kala on kypsää.

Lisää maito ja moniviljavelli ja kuumenna keitto uudelleen. Hienonna tilli (esimerkiksi saksilla juomalasissa) ja ripottele se valmiin keiton pinnalle.

Keitto säilyy kannellisessa astiassa jääkaapissa noin vuorokauden.

Vinkki: Voit korvata moniviljavellin myös muilla Muksu-velleillä.