Kala–kasvissose

2–3 annosta

  • 1 porkkana (n. 50 g)
  • 1–2 keskikokoista perunaa (n. 100 g)
  • pala kukkakaalia (n. 50 g)
  • 30–75 g pakasteseitä tai tuoretta kalaa
  • pala sipulia (noin neljäsosa) tai muutaman sentin pätkä purjoa (n. 10 g)
  • 1 lohko tomaattia (n. 30 g)
  • 1 ½ rkl pakastemaissia
  • 1 tl hienonnettua tilliä
  • 1 ½ dl vettä
  • noin ½ dl lapsen käyttämää maitoa

Pese ja kuori porkkana ja peruna. Paloittele kasvikset ja perunat pieniksi paloiksi. Hienonna tilli.

Keitä vesi. Lisää vihannekset reseptin mukaisessa järjestyksessä (porkkana, peruna, kukkakaali, sipuli, tomaatti) kiehuvaan, suolattomaan veteen, yksi raaka-aine kerrallaan, kukin 3–4 minuutin välein. Keitä vihanneksia kannen alla. Lisää lopuksi maissi ja keitä vielä noin 1–2 minuuttia.

Tarkista (haarukalla), että vihannekset ovat kypsiä. Lisää sitten kala vihannesten joukkoon ja keitä vielä 3–4 min. Mausta lopuksi tillillä.

Soseuta kypsät vihannekset ja kala keitinliemensä kera sauvasekoittimella, monitoimikoneella tai haarukalla siivilän läpi painamalla.

Ota soseesta yhtä syöttökertaa vastaava annos lautaselle. Voit lisätä soseeseen lorauksen lapsen käyttämää maitoa juuri ennen ruoan tarjoilua. Heitä syötöstä ylijäänyt ruoka pois.

Säilytä sose jääkaapissa, kannellisessa astiassa. Ruoka säilyy ohjeiden mukaan säilytettynä noin vuorokauden.

Vinkki: Älä käytä uusia, pieniä tai vihertyneitä perunoita. Valitse soseeksi soveltuva (jauhoinen) perunalajike.