Jauheliha–kasvissose

2–3 annosta

  • 1 iso porkkana (n. 100 g)
  • 1 iso peruna (n.100 g)
  • pala parsa- tai kukkakaalia (n. 50 g)
  • muutaman sentin pätkä purjoa, tai pieni lohko sipulia (n. 10 g)
  • 30 g (2 rkl) – 75 g (¾ dl) naudan paistijauhelihaa
  • 1 tl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl vettä
  • ½–¾ dl lapsen käyttämää maitoa

Pese ja kuori huolellisesti peruna, porkkanat ja purjo. Paloittele kasvikset ja perunat pieniksi paloiksi.

Keitä vesi. Lisää kiehuvaan, suolattomaan veteen porkkanapalat ja keitä muutama minuutti kannen alla. Lisää sitten perunapalat ja keitä taas muutama minuutti. Lisää sitten parsa-/kukkakaali sekä purjo ja keitä vielä muutama minuutti.Lisää jauheliha kattilaan ja keitä vielä 3–4 min. Mausta lopuksi persiljalla.

Soseuta kasvikset ja jauheliha keitinliemineen sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Ota soseesta yhteen ruokailukertaan tarvittava annos lautaselle ja lisää soseeseen tilkka lapsen käyttämää maitoa juuri ennen ruoan tarjoamista. Heitä syötöstä ylijäänyt ruoka pois.

Säilytä ruoka jääkaapissa kannellisessa astiassa. Käytä se noin vuorokauden kuluessa.

Vinkki: Voit korvata parsa- tai kukkakaalin esimerkiksi kesäkurpitsalla. Perunan tai porkkanan sijasta voit halutessasi käyttää vaikkapa bataattia.

Vinkki: Älä käytä uusia, pieniä tai vihertyneitä perunoita. Valitse helposti soseutuva (jauhoinen) perunalajike.

Seuraava artikkeli