Grillinyytit

4 annosta

  • 4–6 keskikokoista, keitettyä perunaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1–2 porkkanaa
  • 250 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 prk (200 g) Muksu Kanavuokaa
  • (4 oksaa tuoretta timjamia)
  • 4 isoa palaa foliota
  • 2 tl rypsiöljyä

Pese ja kuori keitetyt perunat ja viipaloi ne. Pese kesäkurpitsa huolellisesti ja viipaloi se. Pese ja rapsuta porkkana puhtaaksi tai kuori tarvittaessa. Vuole se kuorimaveitsellä lastuiksi.

Voitele foliopalojen keskustat öljyllä ja levitä perunaviipaleet, kesäkurpitsapalat ja porkkanalastut folion keskelle.

Ota jauhelihasta nokareita ja ripottele nokareet kasvisten sekaan. Jaa lopuksi Muksu Kanavuoka -ateria ainesten päälle. (Laita halutessasi pinnalle timjaminoksat.) Sulje foliot nyyteiksi.

Nosta nyytit grilliin tai 225 asteiseen uuniin ja kypsennä 15–20 minuuttia. Tarkista varovasti kypsyys ja nosta nyytit tarjolle.

Vinkki: Laita pöytään pippuria ja silputtuja yrttejä, joilla vanhemmat syöjät voivat maustaa ruokansa.

Vinkki: Voit korvat jauhelihan myös esimerkiksi maustamattomilla broiler- tai kalkkunasuikaleilla.